- Balta Conacu
- Mănăstirea Sf. Maria Magdalena
- Casa ţărănească
Balta CONACU
Una din cele mai populare bălţi din judeţul Constanţa, situată la 65 km pe drumul Constanţa-Basarabi-Cobadin-Ciocârlia-Negreşti este crescătoria Conacu. O baltă naturală cu suprafaţa de 186 ha. Adâncimea medie este de 2 m iar cea maximă de 3 m. Balta conţine specii de peşti cunoscute: crap romanesc, novac, sânger, cosas, plătică, caras, roşioară, dar mai ales şalău. Balta nu a fost pescuită industrial niciodată, iar rezultatele nu s-au lasat aşteptate. Echilibrul ecologic s-a făcut populând balta cu raci care să menţină cuarăţenia pe fundul apei şi introducerea de crap fitofag care să cureţe apa de algele provenite din eutrofizare.
Apa curată a dat posibilitatea şalăului să se dezvolte fiind singura baltă din interiorul judeţului cu capturi mari de şalau. Alături de menţinerea echilibrului ecologic se face educarea ecologică a pescarilor în scopul menţinerii curaţeniei malurilor prin oferirea sacilor de plastic, folosirea unei căruţe care colectează gunoiul de pe mal în fiecare zi la apusul soarelui.
Accesul la balta se face din şoseaua care leaga Cobadinul de Negreşti pe un drum pietruit ce duce la Conacu. Se trece peste un podeţ si se face la dreapta pe drumul marcat cu un bolovan, drum ce duce la crescătorie. Accesul se mai face şi din partea de sud dinspre satul Plopeni, pe un drum de pământ care duce până la cariera de nisip. Pe fundul bălţii se află o fostă livadă inundată, iar agăţăturile vă vor da de furcă.